Bengkel Pengajaran dan Pembelajaran Menarik dengan English Language Fellow

AHAD I 5 MAC 2023 - Unit Bahasa Inggeris Fakulti Pengajian Bahasa dan Pembangunan Insan baru-baru ini menganjurkan Bengkel Pengajaran dan Pembelajaran yang menampilkan Micah Ray Thomas, seorang English Language Fellow dari Amerika Syarikat. Dalam tempoh dua jam, Micah berkongsi kepakarannya dengan para guru dan pensyarah Bahasa Inggeris mengenai beberapa aktiviti yang menyeronokkan yang boleh dilakukan bersama pelajar. Salah satu topik yang dibincangkan dalam bengkel adalah sesi pemanasan dan pembukaan, yang penting dalam membina persekitaran bilik darjah yang positif dan menggalakkan penyertaan aktif daripada pelajar.

Perkongsian Micah diterima dengan sambutan yang sangat menggalakkan dari semua peserta, yang mendapati aktiviti-aktiviti tersebut informatif dan menyeronokkan. Lokasi bengkel, yang diadakan di Fakulti Pengajian Bahasa dan Pembangunan Insan, menyediakan persekitaran yang kondusif untuk peserta belajar dan berkongsi idea mereka. Secara keseluruhannya, bengkel ini merupakan kejayaan yang besar, dan Unit Bahasa Inggeris berharap dapat mengadakan lebih banyak acara yang sama di masa depan untuk terus menginspirasi dan membangunkan kemahiran pendidik Bahasa Inggeris.